bg-left2

שירותי שיחות ועידה

שירות שיחות ועידה קוליות של ברידג' טוק


שירות וידאו קונפרנס של ברידג' טוק


שירות פגישות אינטרנט של ברידג' טוק

קלטק: פרויקט ועידת וידאו לתחום המדע

פרויקט קלטק -  CERN, הידוע  גם כמערכת הווירטואלית של חדרי ועידות וידאו (VRVS) לתחום המדע בלבד. קלטק היא, אוניברסיטה עצמאית שנתמכת באופן פרטי, ואינה מזוהה עם אף אחת ממערכת האוניברסיטאות של קליפורניה או האוניברסיטאות הפוליטכנייות של מדינת קליפורניה.

חוקרי קלטק-CERN פיתחו את  חדרי ועידות הווידאו כדי לספק לחוקרים ולמדענים אמצעים לניהול ועידות וידאו ולשתף פעולה בפרויקט "המאיץ הגדול- LHC " , בין ארה"ב  לקבוצת פרויקט "האנרגיה הגבוהה" האירופית לבין קהילות "הפיסיקה הגרעיניות" בעולם. פרויקט הועידה נחל הצלחה גדולה , עד כדי כך, שגויס כסף נוסף אשר אפשר  להרחיב ולשפר את מערכת  ה – VRVS.

ההרחבה של מערכת ה- VRVS  יוצרת זמינות לגנטיקאים, רופאים ומדענים אחרים ברחבי העולם לשתף פעולה ולהעלות הדגמות ויזואליות תוך כדי העבודה.  מאיץ LHC  ((Large Hadron Collider- הוא מאיץ חלקיקים הממוקם במרכז המחקר. מעל 10,000 מדענים ומהנדסים ביותר מ- 100 מדינות משתמשים בה, זו היא הרשת הממוחשבת הווירטואלית הגדולה ביותר בעולם!

רשת המחשוב, הכוללת יותר מ -170 מתקני מחשוב ברשת עולמית ברחבי 36 מדינות נבנתה כדי לטפל בכמויות עצומות של הנתונים שיוצרו ומאפשרת העברת נתונים לאינטרנט מהיר והורדת תוכן וירטואלי באורך מלא בפחות מחמש שניות, קיום שיחות ועידות לשיתופי פעולה של המדענים בזמן אמת, מ-CERN למוסדות אקדמיים ברחבי העולם.

המחקר ברשת הוא שרות פרטי ומיוחד  הזמין רק לקהילת המחקר המדעית בתחום המאיץ LHC  ,הוא משתמש בענן ההיברידי וזמין לכל מי שרוצה לבצע שיתוף פעולה בשיחת ועידה / ווידאו.

מערכת קלטק מאפשרת לארגונים "להיות"  וירטואליים , היא מבוססת על תשתית EVO שבאופן אוטומטי מתאימה את עצמה לתצורת הרשת השלטת, כדי להבטיח ששירות שיתוף הפעולה זורם ללא  הפרעה. הארכיטקטורה החדשה הייתה צעד חשוב באבולוציה של שירות שיחות הועידה

תשתית ה- EVO מאפשר שירות שיתוף שיחות ווידאו שפותח על ידי מכון טכנולוגי של קלטק  בקליפורניה ומשמש על ידי קהילת המחקר העולמית . בין היתר הטכנולוגיה מאפשרת:

  • עדכון וממשק משתמש פשוט 
  • ממשק חלון אחד בישיבת ועידה
  •  תמיכה בהתקנים ניידים  (טלפונים חכמים וטאבלטים) 
  • שיחה בשירות H.323/SIP המאפשר להצטרף לפגישת ועידה  ישירות מהמכשיר או מערכת החדרים 
  • אפשרות להזמין אורחים להיכנס לפגישות ועידה באופן מורשה.

הפרופסור לפיסיקה של קלטק, הארווי ניומן, ציין בראיון לעיתונות מדעית : "הפרוטוקול המהיר מהווה ציון דרך למדע, למערכות רשת, ולאינטרנט. תעבורת נתונים מהירה ואמינה, במהירויות של 1 עד  100   Gbps, מאפשרת פיתוח של שיתופי פעולה עולמיים בפיסיקה ובתחומים אחרים".

ההתקדמות במהירות העברת נתונים על מרחקים ארוכים הם קריטיים להתקדמות במאמצים מדעיים שונים. ניצול הרשת יכול להפחית באופן דרמטי את העיכובים ולמכן תהליכים עתירי עבודה.  זה ממחיש את הקושי, כושר המצאה וחשיבותו של ארגון וביצוע ניסויים הגלובליים מובילים. 

זה הוא אחד התהליכים העיקריים למפתחים של רשתות המחקר העולמיות. הרשתות יכולות לבצע משיחות קוליות דחוסות על נתיב אחד ועד תמיכה בניסויים מדעיים גדולים שדורשים תעבורה מהירה של מידע . שנים של מאמץ, הוכיחו  את יכולתם להיות יעילים.

שיא חדש זה מסמן עוד אבן דרך חשובה לקראת המטרה הסופית שלנו שהיא ביטול מרחקים, על מנת לאפשר שיתוף פעולה מדעי ברחבי העולם ולקדם את המדע."